Caldon


CALDON® General Information


Nafta

Nuklearne Elektrane

LEFM 220C LEFM CheckPlus
LEFM 240C LEFM 2000FE
LEFM 280C LEFM 2000RCT
SoundTrack LEFM 2000SG
Kalibracijski Laboratorij Program Povećanja Snage
Povrat Izgubljene Snage

MIL-Spec LEFM

Hidroelektrane/Voda

LEFMLink Hidroelektrane/VodaCALDON® Hidroelektrane i Distribucija Vode


LEFM® ultrazvučni sistem mjeri brzinu protoka fluida s više ultrazvučnih zraka. Ovom metodom se može izračunati srednja brzina fluida integracijom rezultata dobivenih za pojedine mjerne točke. Ova tehnologija je razvijena posebno za mjerenja u velikim cjevovodima i otvorenim kanalima.

CaldonHydro sistem sastoji se od LEFM ultrazvučnog pretvarača, kabela, sklopa za montažu i elektroničke jedinice za obradu podataka. CaldonHydro sistem se može konfigurirati za upotrebu u raznim primjenama: podzemne cijevi, nadzemne cijevi i otvoreni kanal.

CaldonHydro sistem koristi četiri ili osam paralelnih ultrazvučnih senzora (četiri paralelna senzora u dvije ravnine). Ultrazvučni pretvarači se mogu montirati eksterno, interno ili kroz stjenku cijevi.

Budući da se ovom tehnikom postižu visoke performanse (preciznim postavljanjem senzora), ova metoda ne zahtjeva klasično umjeravanje kako bi se postigla točnost od ±0.5%. CaldonHydro sistem je posebno pogodan za aplikacije gdje je klasično umjeravanje nepraktično (dovodni kanali brane, velike cjevovodi za dovod vode i otvoreni kanali). CaldonHydro sistemi mogu se koristiti u cijevima promjera do 60 feet (18 metara) i otvorenim kanalima do 200 feet (60 metara) širine.

Za više informacija o CaldonHydro sistemima nazovite: 00385 1 611 9613


 MIL-Spec LEFM


CALDON® MIL-Spec


Za više informacija o MIL-Spec systems kontaktirajte Inenco d.o.o. na broj 00385 1 611 9613.

 Nuklearne ElektraneCaldon® NuclearLEFM® mjerila protoka se koriste u nuklearnoj industriji više od trideset godina u više od pedeset nuklearnih elektrana širom svijeta.
Caldon proizvodi mogu se koristiti za daljinsko nadgledanje sistema. Time je omogućena detekcija degradacije bilo koje komponente te stoga izvršenje preventivnih mjera, prije nego dođe do negativnog utjecaja na performanse. Za više informacija kliknite na sljedeće proizvode i aplikacije:
 NaftaCALDON® Ultrazvučni - Nafta


LEFM Serija 200 mjerila protoka se koristi u svim područjima prerade nafte – crpljenje, produkcija, i distribucija. SoundTrack sistem se koristi za mjerenje relativne gustoće i kinematičke viskoznosti nafte. Taj podatak pruža mogućnost detekcije granice između tekućina.

Kliknite na sljedeće proizvode za više informacija:


LEFM 220C/220Ci (0.3%) Ultrazvučni Mjerač Protoka s Dvije Zrake
LEFM 240C/240Ci (0.15%) Ultrazvučni Mjerač Protoka s Četiri Zrake
LEFM 280C (0.12%) Ultrazvučni Mjerač Protoka s Osam Zraka
SoundTrack Detekcija Granice Između Tekućina
CALDON® Kalibracijski Laboratorij